УКРАЇНСЬКІ «РУСЛАНИ» ТА «МРІЯ» ОТРИМАЮТЬ «СКЛЯНІ КАБІНИ»

Українська компанія ТОВ «ВКФ «Сторк» поставить багатофункціональні індикатори MFD10.SPO.03 в інтересах ДП «Антонов» для встановлення на літаки Ан-124-100 “Руслан” та Ан-225 “Мрія”.

 

Про це 26 грудня ц.р. повідомив Український міліарний портал, посилаючись на інформацію щодо договору №П01-08/19 від 22.10.2019 року.

 

Універсальні багатофункціональні дисплеї призначені для відображення інформації та керування бортовим обладнанням.

Вказані багатофункціональні індикатори (дисплеї) будуть встановлені на бортову автоматизовану систему контролю літаків Ан-124-100 “Руслан” та Ан-225 “Мрія”.

 

Бортова автоматизована система контролю (БАСК) призначена для безперервного контролю технічного стану всіх систем літака та дій екіпажу як у польоті, так і при виконанні різноманітних операцій на землі, що передбачені єдиним регламентом технічного обслуговування.

На даний момент система БАСК проходить модернізацію, одним з направлень якої є покращення відображення для екіпажу інформації для екіпажу за допомогою переходу на багатофункціональні кольорові дисплеї та сучасну елементну базу.

 

ТОВ «ВКФ «Сторк» вже співпрацює з приватною компанією «Мотор Січ» по програмі модернізації багатоцільового гелікоптера Мі-8МСБ по роботі в розробці «скляної кабіни», або як її ще називають – «дисплей-кабіна».

 

Борт зі «скляною кабіною» було представлено на цьогорічні виставці «Зброя та безпека 2019».

 

Нова панель кабіни пілотів позбулася аналогових індикаторів в замін на електроні, а також на самому гелікоптері були встановлену нову авіоніку.

В ході анонсу участі на виставці оговорювалось, що після представлення зразка для громадськості розпочнуться його випробування. Спочатку це будуть наземні випробування, а згодом і перші польоти.

Поделиться публикацией