УКРАЇНСЬКІ ПІЛОТИ ОПАНУЮТЬ F-16 ЩОНАЙМЕНШЕ НАСТУПНОГО ЛІТА – ЗМІ

Перша група з шести українських пілотів завершить навчання на американських винищувачах F-16 щонайменше наступного літа.

Про це повідомив The Washington Post .

Інформується, що за словами двох українських посадовців, лише шість пілотів – приблизно половина ескадрильї – пройдуть перший раунд навчання. Ще двоє пілотів були визначені як резервні кандидати.

Хоча пілоти вже вільно володіють англійською мовою, як наголошують співбесідники видання, вони повинні спочатку пройти чотиримісячні курси англійської мови в Британії, щоб вивчити термінологію, пов’язану з реактивними винищувачами. Це навчання відбуватиметься разом з наземним персоналом, який може гірше володіти англійською мовою, оскільки, за словами українських посадовців, Данія попросила спочатку навчати цілі екіпажі, а не лише пілотів. Міністерство оборони Данії відмовилося від коментарів.

Українські посадовці заявляють, що це відсуває початок бойової підготовки, яка, як очікується, триватиме шість місяців, на січень. Друга група приблизно такої ж чисельності буде готова через шість місяців після цього, тобто приблизно до кінця наступного року.

«Це називається затягуванням», – сказав один з українських чиновників. Обидва українські урядовці сказали, що не хотіли б надто критикувати своїх американських і європейських колег, побоюючись виглядати невдячними.

Американські посадовці повідомляють, що ще 20 українських пілотів готові до навчання англійській. Вони додали, що більшість найкращих українських пілотів, як очікується, залишаться в Україні, де вони здійснюють вильоти на літаках радянської розробки.

Поделиться публикацией