УКРАЇНСЬКІ ПІЛОТИ ЗМОЖУТЬ ЛІТАТИ НА ЛІТАКАХ НАТО – ЕКС-КОМАНДУВАЧ ПОВІТРЯНИХ СИЛ ЗСУ

Особисто я зустрівся з американськими літаками F-15 та F-16 в 1990 році, коли проходив військову службу в Німеччині. Аеродроми, які були там дуже схожі до тих, які використовувались в Радянському Союзі. Тобто, інфраструктура, що наразі є в Україні допускає використання таких літаків.
Про це в ефірі телеканалу «Апостроф TV» повідомив колишній командувач Повітряних сил ЗСУ у 2015-2021 рр. генерал-полковник Сергій Дроздов.
«Що стосується виконання польотів українськими льотчиками на таких літаках, то це доведено на двох навчаннях в 2011 році в Миргороді та в 2018 році в Старокостянтинові. Тоді сумісні екіпажі виконували польоти», — пояснив він.
Сергій Дроздов також висловив переконання, що для українських льотчиків, які мають досвід, перенавчання на такі літаки цілком можливе.
«Коли конче потрібно перенавчатися, ми будемо прискорювати темпи навчання. Що стосується мовних факторів про які нам кажуть, то наші льотчики впевнено розмовляють англійською мовою. За допомогою таких літаків ми б змогли досягти кращого результату», — підсумував він.
Поделиться публикацией