УКРАЇНСЬКІ ПОТУЖНОСТІ ГОТОВІ ДО ПОВНОГО ЦИКЛУ ВИРОБНИЦТВА ЛІТАКІВ ТА ЇХНЬОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ — ЗЕЛЕНСЬКИЙ

Президент Володимир Зеленський запевнив у готовності українських потужностей до повного циклу виробництва літаків та їхнього обслуговування та анонсував створення сучасного авіахабу в Україні для модернізації пасажирських літаків у вантажні.

Про це 25 листопада ц.р. повідомив Укрінформ, посилаючись на заяву Президента України Володимира Зеленського на форумі «Велике будівництво: Авіація. Туризм».

«Сьогодні ми повертаємо світові ідею про європейський літак. Наразі це вже спільна наша мрія – українська мрія, спільна з нашими колегами з Європи», — зазначив глава держави.

Він наголосив, що в Україні є компанія «Антонов», є «прекрасні потужності» для повного циклу створення сучасного літака, і процес будівництва літаків продовжується.

Зеленський нагадав, що цього року будуються три літаки для держави. «У нас є всі потужності для серійного виробництва та для забезпечення вже післяпродажної підтримки», — запевнив Президент. Крім того, за його словами, проводяться переговори із західними партнерами щодо модернізації пасажирських літаків у вантажні. «Водночас ми ведемо переговори з нашими західними колегами щодо створення нашого сучасного авіахабу в Україні для модернізації пасажирських літаків у вантажні. Ми маємо все необхідне, я вважаю, і для цього”, — сказав глава держави. Як повідомлялося, раніше планувалося, що ДП «Антонов» виконає державне замовлення про постачання трьох нових літаків Ан-178 вперше за часи незалежності України. Президент Володимир Зеленський у квітні 2020 року оголосив про намір створити сучасну державну авіакомпанію, яка матиме український авіапарк

Поделиться публикацией