УКРАЇНСЬКІ ДШВ ВИКОРИСТОВУЮТЬ НЕВІДОМУ МОДИФІКАЦІЮ БОЙОВОЇ РОЗВІДУВАЛЬНОЇ МАШИНИ БРМ-1К

Українські десантно-штурмові війська використовують невідому модифікацію бойової розвідувальної машини БРМ-1К з новою баштою. Фото бронемашин опублікувала пресслужба Командування десантно-штурмових військ.

Як 22 листопада ц.р. повідомив Мілітарний, на фото можна помітити дві радянські бойові машини піхоти з одномісною баштою, проте з ширшим погоном башти, яку зазвичай мають БМП-2 та БРМ-1К. Характерні надгусеничні полиці вказують на те, що це БРМ-1К.

Модернізовані машини отримали башту від радянської бойової машини десанту БМД-2. Така заміна робить озброєння машини потужнішим.

Уперше техніку показали під час заходів, присвячених дню Десантно-штурмових військ ЗСУ.

БРМ-1К – це бойова розвідувальна машина, розроблена на основі БМП-1, котра отримала нову широку двомісну башту. Стандартний комплекс озброєння БРМ-1К, розробленого в 70-х роках минулого століття, складається із застарілої 73-мм гармати 2А28 “Гром” та 7,62-мм кулемету ПКТ, котрі на сьогодні не здатні якісно забезпечити вогневу підтримку піхотним підрозділам на полі бою.

Бойові розвідувальні машини десантників отримали одномісну башту БМД-2, комплекс озброєння котрої складається із 30-мм автоматичної гармати 2А42, 7,62-мм кулемету ПКТ та протитанкового ракетного конкурсу “Фагот”. Після такої модернізації бойова машина може ефективно боротись з легкою бронетехнікою та живою силою супротивника.

Проект подібної модернізації вже пропрацьовувався в 1997 році російськими конструкторськими бюро. Тоді чисельні запаси БМП-1 намагались актуалізувати шляхом заміни старого озброєння. Приблизно із таких міркувань і з’явився проект модернізації БМП-1 до рівня БМП-1-30 “Разбежка”.

На БМП-1 поставили бойове відділення від БМД-2. Її малогабаритна одномісна башта дуже вдало помістилась на місці старої. У процесі модернізації з мінімальними переробками та втручанням у конструкцію застарілу гармату 2А28 “Гром” замінили на сучасну 30-мм гармату в серійному та освоєному промисловістю бойовому відділенні.

 

Поделиться публикацией