УКРАЇНСЬКІ ДВИГУНИ БУДУТЬ ВСТАНОВЛЮВАТИ НА ВСІ БЕЗПІЛОТНИКИ BAYRAKTAR – ОЧІЛЬНИК КОМПАНІЇ

Турецький виробник безпілотних літальних апаратів Bayratkar Makina планує встановлювати українські двигуни на всі свої нові БПЛА, які збиратимуть найближчим часом. Про це в ефірі телеканалу «Дом» повідомив гендиректор компанії-виробника БПЛА Bayraktar Makina Халюк Байрактар.

 

«Ми маємо намір на всю нашу техніку, яка буде вироблятися найближчим часом, встановлювати двигуни українського виробника. Україна – наш стратегічний партнер», – заявив Байрактар.

 

 

Він додав, що Туреччина першою серед інших країн звернула увагу на українські технології та запропонувала співпрацю. Україна має унікальні технології в цій сфері, підкреслив гендиректор. Зокрема, Байрактар показав ударний БПЛА Akinci з українськими двигунами.

 

 

За його словами, такими технологіями у світі володіє дві-три країни. Відповідаючи на питання про можливості виробництва цих БПЛА в Україні, він заявив, що це залежить від України. За його словами, Туреччина готова до реалізації спільних виробництв, якщо Україна буде в цьому зацікавлена.

 

Варто нагадати, що новий безпілотник від Bayraktar з українськими двигунами встановив рекорд з висоти

Для турецьких безпілотників Bayraktar Akinci двигуни поставляє запорізьке машинобудівне КБ Прогрес ім. Івченка. Також КБ постачатиме двигуни для майбутнього реактивного Bayraktar MİUS. До листопада 2020 року Bayraktar також використовувала двигуни ПАТ «Мотор Січ» в БПЛА BayraktarТВ2.

У липні 2020 року посол Туреччини в Україні Ягмур Ахмет Гюльдере повідомив, що Україна і Туреччина обговорюють спільну розробку та виробництво Bayraktar. У жовтні 2020 року голова Мінстратегпрома Олег Уруський повідомив, що Туреччина готова самостійно побудувати в Україні завод з виробництва БПЛА Bayraktar. Тоді проводився пошук виробничого майданчика. Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна зацікавлена в створенні спільного з Туреччиною підприємства. До березня 2021-го Укроборонпром не мав таких угод з Туреччиною.

Поделиться публикацией