УКРАЇНСЬКІ ВІЙСЬКОВІ ДОСТРОКОВО ОТРИМАЛИ РЛС «МАЛАХІТ»

8-го квітня київська холдингова компанія «Укрспецтехніка» передала військовим Повітряних сил ЗС України радіолокаційну станцію «Малахіт». Згідно працівникам компанії, станцію було передано достроково, за випередженням термінів ДОЗ 2020 на півроку.

РЛС «Малахіт» метрового діапазону з цифровою зворотним зв’язком і автопередачею інформації була прийнята на озброєння ЗСУ в січні 2012 року. РЛС знаходяться на бойовому чергуванні цілодобово, забезпечуючи стабільну роботу з виявлення і супроводу цілей, цифрової обробки і автоматичної передачі даних про них. З 2014 року «Малахіт» успішно працює і в зоні бойових дій на сході України.

За даними розробника, технічні характеристики РЛС дозволяють виявляти за один огляд 256 цілей; дальність виявлення РЛС винищувача типу МіГ (на висотах більше 10 км) — 400 км; мінімальна дальність виявлення цілі — 2,5 км; дальність виявлення малорозмірних цілей на висотах до 300 м — 30-70 км; потужність РЛС — 6,5 кВт. Як шасі для «Малахіту-М» виступає автомобіль КрАЗ з вантажним причепом.

Поделиться публикацией