УКРАЇНСЬКІ АРМІЙЦІ ОТРИМАЛИ МОДЕРНІЗОВАНИЙ ВЕРТОЛІТ МІ-8МТ

Державне підприємство «Конотопський авіаремонтний завод «Авіакон», яке входить до складу Укроборонпрому, передало армійській авіації Сухопутних військ ЗСУ відремонтований та модернізований вертоліт Мі-8МТ.

Про це 13 квітня ц.р. повідомили в прес-службі ДК «Укроборонпром».

Фахівці заводу встановили на машину українські системи активного та пасивного захисту від ракет з інфрачервоними голівками самонаведення та броньовані плити вітчизняного виробництва.

Гвинтокрил було оснащено двома комплектами супутникової навігаційної системи, радіолокаційним відповідачем, аварійним радіомаяком, твердотіловим аварійно-експлуатаційним реєстратором польотної інформації з можливістю запису переговорів членів екіпажу. Це дає змогу виконувати польоти відповідно до вимог ІСАО (Міжнародної організації цивільної авіації).

Крім того, відтепер машина має сучасний радіовисотомір, високонадійну короткохвильову радіостанцію, систему десантування у два потоки через вантажні стулки та авіаційний пошуковий прожектор.

Варто додати, що для виконання польотів у складних метеоумовах є можливість швидкого дооснащення цього гвинтокрила сучасним імпортним метеолокатором.

ДП «Конотопський авіаремонтний завод «Авіакон» спеціалізується на капітально-відновлювальному ремонті, переобладнанні та модернізації вертольотів Мі-2, Мі-8, Мі-17, Мі-24, Мі-35 і Мі-26 всіх модифікацій та їх обладнання, має право на серійний ремонт та модернізацію вертольотів Мі-14.

«Авіакон» – єдине в Україні підприємство, яке володіє технологією повного циклу капітального ремонту вертольотів конструкції М.Л. Міля (за винятком ремонту головних редукторів та авіаційних двигунів) та робіт з переобладнання і модернізації.


Поделиться публикацией