УКРАЇНСЬКИЙ ІНСТИТУТ МАЙБУТНЬОГО РОЗРОБИВ КОНЦЕПЦІЮ РОЗВИТКУ СТРАТЕГІЧНИХ ГАЛУЗЕЙ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ

Українським інститутом майбутнього розроблена Концепція розвитку стратегічних галузей промисловості України.  Концепція презентована профільному комітету Верховної ради України і тепер виноситься на широке обговорення суспільства, представників промисловості та політиків.

Про це 12 жовтня ц.р. йдеться у пресконференції на тему: «Презентація Концепції розвитку стратегічних галузей промисловості України», повідомляє Укрінформ.

«Таким чином, Український інститут майбутнього створює майданчик для обговорення найважливіших питань розвитку промисловості. Фундаментом такого майданчика стане саме Концепція розвитку стратегічних галузей промисловості. У цій концепції Інститутом запропоновано своє бачення критеріїв галузей промисловості, які мають бути визнані стратегічними для інтенсивного економічного розвитку та обороноздатності України», — йдеться в повідомлені.

Метою Концепції є визначення переліку стратегічних галузей промисловості відповідно до сформованих критеріїв та переліку пріоритетних напрямів державної політики у сфері стратегічних галузей промисловості.

Експерти Інституту виходили з того, що не існує цілісного підходу щодо розвитку заявлених галузей промисловості, який би вирішив комплексно це питання шляхом застосування одного і того самого набору окремих регуляторних механізмів. Кожна галузь потребує власного підходу і стратегічного планування з визначеними практичними кроками.

Крім того, повідомляється, що концепція стане підгрунтям для розробки нових та актуалізації наявних Державних цільових програм реформування та розвитку окремих галузей промисловості. Підготовлений Інститутом проєкт Концепції розвитку стратегічних галузей промисловості України запропонований до обговорення між представниками великого бізнесу, політиками, державними діячами, представниками державної влади та місцевого самоврядування.

Поделиться публикацией