УКРАЇНСЬКА ВЕРСІЯ МОДЕРНІЗАЦІЇ С-125 ВИЯВЛЯЄТЬСЯ НАЙБІЛЬШ ПОПУЛЯРНОЮ У СВІТІ

Українська версія модернізації С-125 (версія С-125М «Печора») виявляється найбільш популярною у світі, — вона більш сучасна і більш результативна (у поліпшенні ТТХ) у порівнянні із конкурентними розробками.

Як зазначив інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» представник збройного бізнесу України, це, зокрема, доводить успіх України на світовому ринку озброєнь.

За його словами, Україна успішно реалізовує програму створення державної системи протиповітряної оборони (ППО) для однієї з країн, що є іноземним замовником в тому числі модернізованого ЗРК.

Він додав, що ця версія модернізації може бути використана для посилення ППО й України.

Фахівець поінформував, що новий варіант модернізації ЗРК С-125М «Печора» розробило одне з передових оборонних підприємств України, ТОВ «Радіоникс» спільно з підприємствами-партнерами (приватне ТОВ «Радіоникс» є членом ГС «Ліга оборонних підприємств України» — «ОПК», а ракету для ЗРК розробило легендарне українське ДККБ «Луч»).

Зокрема, модернізації піддалися не тільки радіоелектронні системи машини, як у більшості варіантів представлених для експорту в інших країнах, а й самі ракети. Варіант модернізації ЗРК С-125М «Печора» підприємства ТОВ «Радіонікс» оснащений новими ракетами 5В27Д-М1 та 5В27Д-М2, з полу активними та активними боєголовками самонаведення відповідно.

Нові ракети разом з новою радіолокаційною системою  наведення, яка отримала назву FCR-125, значно збільшують бойову потужність цієї машини, суттєво збільшуючи максимальну дальність виявлення та ураження цілей.

Комплекс вже пройшов успішні випробування в Україні та на території іноземного замовника.

Основними конкурентами ЗРК С-125М «Печора» підприємства ТОВ «Радіонікс» на світовому ринку є С-125 Печора-2М російського виробництва та С-125-2ТМ «ПЕЧОРА-2ТМ розроблена в Республіці Білорусь.

Російський варіант модернізації ЗРК С-125 був розроблений у 2007 році ВАТ «Оборонні системи» та досяг успіху на міжнародному ринку військової техніки. Ці комплекси були взяті на озброєння у Сирії, Венесуелі, Єгипті, Лівії, М’янмі, В’єтнамі та Туркменістані, загальна ціна поставок до цих країн склала 250 млн. дол. Також сьогодні С-125 Печора-2М стоїть на озброєнні в Узбекистані, Вірменії та Монголії.

Також підприємство ТОВ «Радіонікс» представило новітній комплекс індивідуального радіоелектронного захисту для літаків типу МіГ-29 та Су-27 під назвою «Вир». Особливістю комплексу є можливість виявлення, розпізнавання РЕС супротивника та створення  оптимальних завад для РЛС зенітно-ракетних комплексів, винищувачів а також активних і полуактивних боєголовок самонаведення. Комплекс зацікавив представників збройних сил України та інших країн, у тому числі Індонезії.

У 2017 р. ТОВ «Радіонікс» здійснило поставку в Збройні сили України 4-х модернізованих комплектів блоків до радіолокаційних прицільних комплексів для літаків МіГ-29 та Су-27.

Поделиться публикацией