УКРАЇНСЬКА «ВЕЛТА» ПОБУДУЄ В ЕМІРАТАХ ЗАВОД ТИТАНОВИХ ВИРОБІВ

Velta Holding US Inc., яка володіє комплексом з видобутку титанової руди в Україні, планує побудувати завод з виробництва титанових виробів в Об’єднаних Арабських Еміратах (ОАЕ) за власною технологією.

Про це 28 лютого ц.р. повідомив портал «Pg Новости».

«Velta Holding US Inc. підписала тристоронню угоду про наміри з KIZAD, дочірнім підприємством Abu Dhabi Ports в ОАЕ, і приватної фінансової організацією про залучення інвестицій для будівництва заводу з виробництва титанових виробів з власної інноваційної технології компанії в ОАЕ », — повідомляє компанія.

З 2009 року Об’єднані Арабські Емірати дотримуються національної політики зниження залежності економіки країни від видобутку і експорту нафти.

«KIZAD, дочірня компанія Abu Dhabi Ports, є ключовою локацією для залучення нових підприємств, оскільки уряд ОАЕ — лідер по просуванню і впровадженню інноваційних технологій», — сказав Андрій Бродський, генеральний директор і головний акціонер Velta Holding, під час підписання меморандуму.

Таким чином, KIZAD і Velta Holding засвідчили наміри побудувати перший повністю інтегрований завод (від сировини до кінцевого продукту) на території Металевого кластера KIZAD.

На сьогоднішній день там розташовані кілька провідних світових виробників метизної продукції. Меморандум викликав інтерес деяких інституційних інвесторів в ОАЕ, які прагнуть інвестувати в проекти з виробництва кольорових металів в ОАЕ.

Velta нагадує, що через дочірні підприємства в Україні володіє ГЗК з видобутку титанової руди. У 2020 і 2021 роках компанія отримала два патенти на технологію виробництва металевого титану і його сплавів. Технологія знижує вартість в чотири рази і зводить виробничі відходи до нуля.

 

Velta Holding US Inc. володіє українською компанією ТОВ ВКФ «Велта», якій належать Лекаревский і Бірзуловського родовища титанових руд. На базі останнього 11 років працює комплекс з видобутку і переробці титанової сировини. «Велта» займає 2% частки світового ринку титанової сировини і є експортно-орієнтованою компанією.

 

До складу холдингу також входить дослідний центр Velta RD Titan, який розробив і запатентував інноваційну технологію виробництва металевого титану в 2020 році і титанових сплавів в 2021 році.

 

Поделиться публикацией