«УКРАЇНСЬКА БРОНЕТЕХНІКА» ПРОДЕМОНСТРУЄ ПІД ЧАС ВИСТАВКИ «ЗБРОЯ ТА БЕЗПЕКА-2021» «НОВАТОР» ІЗ БОЙОВИМ МОДУЛЕМ НСВТ 12,7 ММ

Конструкторсько-виробниче підприємство «Українська бронетехніка» вперше під час виставки «Зброя та Безпека-2021» продемонструє бронеавтомобіль «Новатор» із бойовим модулем НСВТ 12,7 мм (з можливістю модифікації під встановлення кулемету Browning M2).

Як повідомили ІА «ОПК» в КВП «Українська бронетехніка», на виставці буде представлена базова комплектація, а сам бойовий модуль НСВТ 12,7 мм є дистанційно керованим – ДКБМ.

На підприємстві зазначили, що це сучасна високоточна багатоцільова збройова система третього покоління. При цьому дистанційно керований бойовий модуль призначений для використання в статиці та динаміці на наземних стаціонарних, наземних мобільних і морських платформах. Високоточний, легкий, низькопрофільний бойовий модуль з дистанційним управлінням встановлюється на «Новатор» без доопрацювання броньованого корпусу – з використанням штатного евакуаційного люка.

Управління бойовим модулем здійснюється зсередини машини навідником-оператором з використанням пульту управління і багатофункціонального сенсорного дисплея з підтримкою технології multi-touch. У цій конфігурації повністю гіростабілізований в двох площинах бойовий модуль на карданній підвісці з дистанційним управлінням забезпечує швидке виявлення і ураження цілей, одноетапний процес прицілювання та надзвичайно високу ймовірність влучання без ризику відкритого положення оператора. Дальність виявлення цілей до 10 км.

«Завдяки потужній електрооптиці збройова система забезпечує відмінні оглядові можливості вдень і вночі в усіх сучасних сценаріях театру бойових дій, включаючи гірську і міську місцевість, а також при застосуванні в протиповітряній обороні», – зазначили в КВП «Українська бронетехніка».

Дистанційно керований бойовий модуль може бути адаптований до широкого діапазону типів зброї, в тому числі калібрів 7,62 мм або 12,7 мм та автоматичних гранатометів калібрів 30 мм або 40 мм. Крім того, замовник може обрати й інші варіанти оснащення ДКБМ, зокрема гранатомети для встановлення димових завіс, модульний бронезахист кількох рівнів, командну робочу станцію та навіть протитанкові керовані ракети. Модульне оптичне рішення – автономно гіростабілізований в двох площинах оптичний блок.

В «Українській бронетехніці» також вказали, що за необхідності замовник може отримати й додаткове оснащення, наприклад, охолоджувану або неохолоджувану вседобову тепловізійну камеру, далекоміри, лазерний цілепокажчик, лазерний маркер, прожектори.

«Дистанційно керований бойовий модуль – результат трьох десятирічь досвіду в розробці зброї, управлінні вогнем, виявленні і захопленні цілей, автоматичному супроводі цілей і систем стабілізації. Він встановлюється на широкий перелік колісних або гусеничних платформ по всьому світу, довів високу ефективність у виявленні і захопленні цілей при одночасному захисті оператора від ворожого вогню», – зазначили на підприємстві.

Використання ДКБМ переводить «Новатор» в розряд бойових броньованих колісних машин переднього краю з повним функціоналом як наступального, так і оборонного характеру. Підтримка мотопіхотних підрозділів в оборонному бою, супровід десантно-штурмових військ і вогневе ураження супротивника при прориві оборони, несення служби на блок-постах – ось неповний перелік функціональних завдань ББКМ «Новатор» з модулем 12,7 мм третього покоління.

 

 

Нагадаємо, що броньований автомобіль «Новатор» сконструйований з урахуванням сучасних вимог до техніки підрозділів спеціального призначення з використанням шасі Ford-550, яке допрацьоване, посилене і пристосоване до експлуатації в найскладніших умовах бездоріжжя. Може бути оснащений різноманітними системами озброєння і техніки для виконання широкого спектру бойових завдань, що стоять перед різними видами і родами військ. Машина повністю відповідає тактико-технічним вимогам до ББКМ (ТБКМ) і поставляється до Міністерства оборони України і Національної гвардії України.

Для інформації:

Побачити «Новатор» із ДКБМ НСВТ 12,7 мм можна на стенді Національної Асоціації оборонної промисловості України (павільйон №2, місце №2-А31).

 

«Новатор» під час випробувань

Поделиться публикацией