УКРАЇНСЬКА АРМІЯ ЩЕ ВЛІТКУ ОТРИМАЛА ПАРТІЮ ТУРЕЦЬКОГО ОЗБРОЄННЯ — ORYX

Українська армія ще влітку отримала партію турецького озброєння, зокрема РСЗВ TRLG-230, 200 бронетранспортерів Kirpi табоєприпаси до Bayraktar.

Про це 22 листопада ц.р. повідомив портал DT,UA, посилаючись на повідомлення проєкту Oryx, який стежить за постачанням озброєння до ЗСУ від партнерів.

Проєкт опублікував список озброєння, яке отримала Україна від союзників. Серед інших країн там є зброя, передана Туреччиною.

Якщо вірити аналітикам Oryx, Туреччина надала 200 бронетранспортерів Kirpi. Раніше повідомлялося про надання 50 таких бронетранспортерів і про план передачі ще 150.

Kirpi можуть вмістити 10 бійців і трьох членів екіпажу. Корпус машини забезпечує захист особового складу від саморобних вибухових пристроїв і мін, бронебійних боєприпасів і уламків артилерійських снарядів, а також оснащений системою автоматичного гасіння вогню. Також їх можна озброїти кулеметом 7,62 мм або ж 12,7 мм.

Також Туреччина надалаРСЗВ TRLG-230 від турецького оборонного гіганта Roketsan – це ракетна установка, яка може запускати керований лазером боєприпас на 70 кілометрів.

Особливість застосування цих систем полягає в наступному: спочатку ракета летить, використовуючи супутниковий зв’язок. При наближенні до цілі вона перемикається на лазерне наведення БПЛА Bayraktar TB2, який працює для наведення. Після цього з точністю близько 100% ракета вражає ціль.

Також Туреччина надала і продовжує надавати боєприпаси для безпілотників Bayraktar, зокрема Sungur – це протиповітряна ракета ближньої дії, яку Туреччина виробляє в кількох конфігураціях, та керовані бомби MAM-C.

 

 

 

 

 

 

Поделиться публикацией