УКРАЇНСЬКА АРМІЯ АКТИВНО ОСНАЩУЄТЬСЯ БРОНЕМАШИНАМИ OSHKOSH M-ATV

Українська армія активно оснащується бронемашинами Oshkosh M-ATV класу MRAP. Військові все більше демонструють фотографій з цими машинами у соціальних мережах.

Про це 12 квітня ц.р. повідомив Мілітарний.

Інформується, що раніше офіційних повідомлень від США про можливу передачу цього типу захищених транспортних засобів українським військовим не було.

Проте Сполучені Штати оголошували, що планують передавати Україні невказані машини класу MRAP.

У більшості своїй броньові машини даного класу мають великий дорожній просвіт, V-подібне днище, добре протистоять осколкам і дозволяють ефективно розсіювати енергію вибуху міни.

Саме передані броньовані автомобілі Oshkosh M-ATV мають клас MRAP, який зараз перебуває на озброєнні армії США та низки інших країн.

Екіпаж машини зазвичай складається з п’яти людей. Один із них – оператор зброї, яка може розміщуватися на даху бронемашини.

Це може бути кулеметна поворотна турель, на якій можна встановлювати кулемет 7,62-мм, гранатомет 40-мм або великокаліберний кулемет 12,7-мм Browning M2.

Також бронемашина може оснащуватися дистанційно керованим бойовим модулем.

Машина має V-подібну форму днища, а в її салоні встановлені спеціальні сидіння, конструкція яких забезпечує амортизацію, яка захищає екіпаж від ударної вибухової хвилі.

Бронемашина розвиває швидкість до 105 км/год на автотрасі.

Поделиться публикацией