УКРАЇНА І США ДОМОВЛЯЮТЬСЯ ПРО НОВІ ПОСТАВКИ ЛЕТАЛЬНОЇ ЗБРОЇ – КЛІМКІН

США і Україна ведуть переговори про поставки нових партій летального озброєння для стримування російської агресії в Донбасі.

Таку інформацію 19 листопада повідомив Defense News із посиланням на міністра закордонних справ України Павла Клімкіна.
За його словами, у цьому питанні державами проводяться «щільні дискусії», про яке саме оборонне озброєння йде мова, міністр не уточнив.
«Дискусії тривають, оскільки «Джавеліни» були важливі психологічно. Ми звернули увагу на те, що росіяни відвели свої танки вглиб окупованих територій, побоюючись застосування цієї протитанкової зброї в разі провокації як фізично, так і психологічно», — пояснив він.
Міністр також нагадав про те, що присутність російських військових і підтримуваних нею бандформувань в Донбасі «переважно стабільна», однак постачання українським військовим американського озброєння мало ефект.
Клімкін також нагадав про «повзучу агресію» РФ в Азовському морі, де російські спецслужби затримують українські та іноземні судна, що прямують у порти Бердянська та Маріуполя.
«Військово-морські можливості Росії перевищують наші, але ми повинні нарощувати (потенціал). Ми дуже рішучі у захисті наших інтересів в Азовському морі, і ми не можемо дозволити росіянам взяти під свій контроль ціле море», — додав голова МЗС України.
І повідомив про те, що нинішня українська армія відрізняється від тієї армії, яка була до початку гібридної агресії РФ проти України. І готова протидіяти ефективним провокаціям.
На початку березня Державний департамент США схвалив передачу Україні 37 протитанкових комплексів Javelin і 210 ракет до них. Оборонне озброєння не повинно використовуватись на лінії зіткнення в Донбасі. У квітні комплекси було доставлено в Україну.
22 травня на одному з військових полігонів України провели випробування американських протитанкових ракетних комплексів «Джавелін» (Javelin). В результаті контрольних запусків були успішно вражені всі наземні цілі.
16 серпня начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко повідомив про те, що українські військові пройшли курс навчання та готові до бойового застосування ПТРК.

Поделиться публикацией