УКРАЇНА І СЛОВАКІЯ ОБГОВОРИЛИ ПРОДОВЖЕННЯ ВІЙСЬКОВОЇ СПІВПРАЦІ

Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак провів телефонну розмову з начальником Генерального штабу Збройних сил Словацької Республіки генералом Деніелем Змеко.

Про це 3 червня ц.р. повідомила пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Сторони обговорили продовження військової співпраці, а також започаткування нових проектів військово-технічного співробітництва.

Під час розмови генерал-полковник Руслан Хомчак попередньо підтвердив наявні можливості з ремонту і модернізації запитуваних зразків озброєння та пообіцяв сприяння і підтримку в реалізації досягнутих у відповідних відомствах домовленостей.

Окремо Головнокомандувач Збройних Сил України наголосив на зацікавленості у продовженні взаємовигідної співпраці в рамках діяльності Вишеградської четвірки у форматі В4 плюс Україна.

– Ми зацікавлені у продовженні співпраці у форматі В4 плюс Україна, яку розглядаємо як одну із пріоритетних у нашому регіоні, – зазначив генерал-полковник Руслан Хомчак.

Також Головнокомандувач ЗСУ подякував генералу Деніелу Змеко за запрошення взяти участь у багатонаціональному командно-штабному навчанні “Словацький щит – 2020”.

Під час спілкування генерал-полковник Руслан Хомчак акцентував, що Збройні Сили України продовжують протидіяти збройній агресії РФ та проводити необхідні системні реформи разом з боротьбою за збереження життя особового складу в умовах пандемії COVID-19 та організацією надання відповідної допомоги цивільному населенню.

Наприкінці розмови він подякував генералу Деніелу Змеко за змістовну дискусію.

 

Поделиться публикацией