УКРАЇНА І ЛИТВА ОБГОВОРИЛИ СТАН РОЗВИТКУ СПІВРОБІТНИЦТВА МІЖ ДЕРЖАВАМИ

Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак зустрівся з делегацією Литовської Республіки на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні паном Вальдемарасом Сарапінасом.

Про це 12 жовтня ц.р. повідомив портал Арміяinform, посилаючись на  пресслужбу Генерального штабу ЗС України.

Метою зустрічі було знайомство з новопризначеним Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні та представлення аташе з питань оборони при Посольстві Литовської Республіки в Україні полковника Дарюса Адомайтіса.

Також під час зустрічі сторони обговорили стан розвитку співробітництва між збройними силами України і Литовської Республіки та поглиблення діалогу на стратегічному рівні щодо подальшого обміну досвідом реформування системи управління ЗС України та питання підготовки ЗСУ відповідно до стандартів НАТО.

Генерал-полковник Руслан Хомчак висловив вдячність Збройним Силам Литви за багаторічну підтримку Збройних Сил України у протидії агресії з боку Російської Федерації.

Зокрема, особливо за консультативну-дорадчу допомогу і внесок інструкторів ЗС Литви в рамках «Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки – Україна» та матеріально-технічну допомогу для посилення спроможностей ЗС України.

Поделиться публикацией