УКРАЇНА ІНВЕСТУЄ ПОНАД 34 МЛРД ГРН У РОЗВИТОК АВІАЦІЙНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ

Україна інвестує понад 34 млрд грн у розвиток авіаційної промисловості до 2030 року у рамках державної програми

Про це 25 листопада ц.р. повідомив Укрінформ, посилаючись на прем’єр-міністра Дениса Шмигаля сказав під час виступу на інфраструктурному форумі «Велике будівництво: Авіація. Туризм».

«Розвиток власного авіабудування. Ми маємо стратегічний документ із досить складною бюрократичною назвою «Державна цільова науково-технічна програма розвитку авіаційної промисловості на 2021—2030 роки». Ця програма містить дуже важливу продуману дорожню карту з елементами кращого світового досвіду розвитку авіабудування. Передбачається, що загальний обсяг інвестицій у ці роки становитиме понад 34 млрд грн у розвиток українського авіабудування», — сказав Шмигаль.

За його словами, майже 45 високотехнологічних підприємств авіабудування до 1 січня 2025 року отримали податкові пільги, зокрема, звільнення від оподаткування прибутку, сплати податку на додану вартість, сплати земельного податку, ввізного мита на високотехнологічне обладнання. І це, на думку Прем’єр-міністра, також сприятиме розвитку галузі.

Він наголосив, що загальні інвестиції держави в інфраструктурні проекти у 2021 році склали 3,4 млрд грн.

«Цього року 1,4 млрд грн — це будівництво аеропорту в Дніпрі, 700 млн — це аеропорт в Одесі, понад 600 млн — це аеропорт у Вінниці, 500 млн — це херсонський аеропорт», — уточнив Шмигаль.

Поделиться публикацией