УКРАЇНА УСЕ БІЛЬШЕ ФОКУСУЄ УВАГУ НА ТУРЕЦЬКІ РАКЕТИ

Останнім часом Туреччина успішно реалізує свої проєкти у сфері ракетобудування. 12 серпня стало відомо, що компанія Baykar випробувала нову «розумну» крилату ракету Kemankes 2. Вона може перебувати у повітрі приблизно годину, а дальність її польоту становить близько 200 кілометрів. Висока точність дасть можливість знищувати цілі навіть у складних погодних умовах, розпізнаючи їх завдяки оптичній системі наведення та штучному інтелекту. Як стверджують розробники, дану крилату ракету можуть нести безпілотники BayraktarTB2 та BayraktarTB3, що виглядає дуже перспективно для України на тлі появи заводу з будівництва цих машин в нашій державі. Ба більше, така співпраця буде цікавою і самим турецьким партнерам, адже успішне бойове застосування може стати таким собі «піаром» продукції.

Випробування проходить також турецька балістична ракета TAYFUN. Цілями таких ракет стануть стратегічні об’єкти супротивника на великій дальності. Розробляє її компанія Roketsan. На думку посла України в Туреччині Василя Боднара в перспективі Україна може доєднатися до проєкту і бути частиною кооперації.

«Борючись з таким противником як РФ, його ешелонованою системою ППО, радарною системою, на сьогоднішній день бойовий досвід України переважає досвід провідних армій світу. Я вважаю, ми більше цікаві для партнерів досвідом. Це сприятиме вдосконаленню наявних напрацювань та дасть змогу озброєнню проходити відповідні системи захисту з боку ворога», — наголосив він.

Поделиться публикацией