УКРАЇНА УВІЙШЛА ДО ТРИВАЛОЇ ФАЗИ ВІЙНИ – ОЧІЛЬНИК МОУ

Україна увійшла до тривалої фази війни, скільки вона триватиме спрогнозувати складно.

Про це 13 травня ц.р. повідомив міністр оборони Олексій Резніков на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

«До 9 травня росія отримала стратегічну поразку – не змогла знищити українську Державу шляхом військової інтервенції та зміни влади на російських маріонеток. Ми змусили її знизити масштаб цілей до оперативно-тактичного рівня. На цьому фоні ми входимо до нової – довготривалої фази війни. Щоб перемогти в ній, потрібно ретельно планувати ресурси, уникати помилок, проектувати нашу силу так, щоб ворог нарешті не витримав, — написав Резніков.

Рєзніков зазначив, що зараз Україна отримує важке озброєння від партнерів, зокрема, американські гаубиці М777 калібру 155 мм вже працюють на фронті.

«У різних державах, а також на рівні Європейського Союзу ухвалюються політичні рішення, які збільшать підтримку України не лише в оборонному, а й в економічному, соціальному, гуманітарному плані. Таким чином, до стратегічної поразки РФ на полі бою додалася стратегічна поразка на міжнародному рівні», додав він.

Рєзніков також поінформував, що запущено процеси, які забезпечать нарощування оборонного потенціалу України, це стосується і закупівель, і виробництва. За його словами, Міноборони орієнтується на необхідність забезпечити всім необхідним 1 млн людей, які долатимуть ворога.

Поделиться публикацией