УКРАЇНА ТА ІНДІЯ АКТИВІЗУЮТЬ ВІЙСЬКОВЕ ТА ОБОРОННО-ТЕХНІЧНЕ СПІВРОБІТНИЦТВО, – АНДРІЙ ТАРАН

Триває робота української делегації на чолі з Міністром оборони України Андрієм Тараном на 13-ій міжнародній виставці авіакосмічної та оборонної промисловості «Aero India — 2021» у індійському місті Бангалорі.

Про це повідомив портал Арміяinform, посилаючись на повідомлення пресслужби Міноборони.

Вчора, 4 лютого, Міністр оборони України Андрій Таран зустрівся з Міністром оборони Індії Раджнатхом Сінгхом, а також командувачами Сухопутних військ та Військово-Морських Сил Республіки Індія.

Було обговорено поточний стан двостороннього співробітництва та подальші кроки співпраці у військово-технічній сфері.

Керівник оборонного відомства Індії відзначив високий рівень наукового потенціалу та технологічних можливостей оборонно-промислового комплексу України.

Сторони висловили обопільну зацікавленість та готовність до активізації відносин з широкого кола військового співробітництва.

– Зроблено важливий крок для поглиблення військової та військово-технічного співпраці з Індією. Зустріч з індійським колегою була конструктивною та предметною. Наша присутність тут – це не лише підтвердження дружніх відносин між державами, а й чіткий намір щодо перспектив подальшої співпраці, – зазначив Андрій Таран.

Співрозмовники обговорили, зокрема, і питання підготовки та навчання військовослужбовців за програмою обміну у вищих військово-навчальних закладах і підрозділах двох держав.

Андрій Таран також запропонував індійській стороні взяти участь у багатонаціональних військових навчаннях, що проходять на території України, зокрема, цьогорічному багатонаціональному навчанні ”Сі Бриз – 2021”.

Міністр оборони України запросив Раджнатха Сінгха відвідати з візитом Україну.

 

 

Поделиться публикацией