УКРАЇНА ТА ЧЕХІЯ СПІЛЬНО РОЗОЛБЛЯТИМУТЬ НОВИЙ АВІАЦІЙНИЙ ДВИГУН

Чехія та Україна спільно розроблятимуть новий авіаційний двигун AI-PBS-350.

Як повідомив Мілатарний, в чеській компанії PBS (Prvni brnenska strojirna Velka Bites) повідомили, що вони підписали меморандум про взаєморозуміння щодо стратегічної співпраці з українським підприємством «Івченко-Прогрес».

Меморандум про взаєморозуміння підписали виконавчий директор PBS Мілан Мачолан та його колега з «Івченко-Прогресу» Ігор Кравченко. Угода спрямована на встановлення комерційної та виробничої кооперації щодо нового двигуна AI-PBS-350. «Угода спрямована на створення основи для комерційної розробки та співробітництва у виробництві нового турбореактивного двигуна AI-PBS-350, який стане спільним продуктом PBS та Івченко Прогрес», – розповіли представники PBS.

Двигун AI-PBS-350 призначений для використання в крилатих ракетах та безпілотних комплексах. Меморандум також включає розширену угоду про співпрацю для визначення нових спільних комерційних та дослідно-конструкторських проєктів в аерокосмічній, оборонній та енергетичній галузі. Ігор Кравченко заявив, що вторгнення Росії в Україну дуже вплинуло на всі українські компанії, але підприємство «Івченко-Прогресу» змогло продовжити свою роботу. «Ми відкриваємо нову еру співробітництва щодо спільного виробництва двигунів та їх реалізації», – зазначив Ігор Кравченко.

Заявлені характеристики AI-PBS-350:

Максимальна тяга: 3,400 Н (765.76 фунт-сил)

Вага: 51 кг

Зовнішній діаметр: 298 мм

Довжина: 706 мм

Вихідна електрична потужність: 5,0 кВт

Українське підприємство «Івченко-Прогрес», попри російські обстріли підприємств в Україні, продовжує функціонувати та представляти свою продукцію на виставках. У 2022 році «Івченко-Прогрес» представив свою продукцію на виставці «SAHA EXPO».

Поделиться публикацией