УКРАЇНА СТАНЕ ЧЛЕНОМ НАТО, АЛЕ СЬОГОДНІ НЕ ГОТОВА ДО ЦЬОГО – ГЕНЕРАЛ АРМІЇ США

Україна рано чи пізно стане членом НАТО, і це вимагає продовження роботи в напрямку стандартів Північноатлантичного союзу, заявив 23 жовтня командувач збройними силами США в Європі в 2014-2017 роках генерал-лейтенант Бенджамін Ходжес.

«Я вірю, що Україна врешті-решт стане членом НАТО, але треба пройти ще певний шлях. Україна повинна продовжувати роботу для посилення інтеграції з НАТО. А наша задача – не погоджуватися з анексією Криму і російським наступом на Донбас. Німеччина врешті-решт об’єдналася. Анексія країн Балтії також не визнавалась. І це мало результат», — процитували генерала організатори Київського безпекового форуму.

Він також закликав світову спільноту не ігнорувати агресивну політику Росії.

«Коли вас не цікавлять дії Росії, то за це доводиться розплачуватися. Коли Росія бачить, що Захід не реагує, то вона продовжує агресію. Україна відмовилась від ядерної зброї, Кремль зрозумів, що США і Велика Британія не виконують свої зобов’язання по Будапештському меморандуму і почав діяти. А на сьогодні Україна є наріжним каменем у Черноморському регіоні, як ми його називаємо — «стратегічний котел». І Україна у ньому – стратегічна країна», — сказав американський військовий.

За словами Ходжеса, Грузія вже зараз повинна стати членом НАТО. «Кремль не може накладати вето на рішення, бути Україні чи Грузії в НАТО. Грузія вже повинна була бути в Альянсі, і я переконаний, що Україна також стане його частиною», — зазначив Ходжес.

Поделиться публикацией