УКРАЇНА РОЗПОЧАЛА РЕМОНТ ЛІТАКІВ-ЗАПРАВНИКІВ ІЛ-78

Україна розпочала ремонт, за підписаною напередодні угодою, літаків-заправників Іл-78 для військово-повітряних сил Пакистану.

Про це повідомляє Український мілітарний портал із посиланням на інформацію озвучену генеральним директором «Укрспецекспорт» Вадимом Ноздрею.

Мова йде про чотири літаки-заправники Іл-78, що зараз експлуатує Пакистан.

Виконавцем з українського боку виступатиме Державне підприємство «Миколаївський авіаремонтний завод «НАРП».

«Наразі укладено контракт на ремонт літаків-заправників Іл-78. Всього їх чотири повітряні машини, і ми фактично вже приступили до виконання цього контракту Співвиконавцем у цьому проєкті виступає державне Миколаївське авіаремонтне підприємство», – розказав гендиректор компанії Вадим Ноздря.

Нещодавно на підприємстві відбувся візит у складі представників ветеранів АТО та директора Южноукраїнського міського історичного музею, серед оприлюднених ними світлин було помічено уніфіковані підвісні агрегати заправки:

Ймовірно ці агрегати відремонтовані в інтересах військово-повітряних сил Пакистану, середній ремонт яких з установкою ресурсних показників проводить Державне підприємство «Миколаївський авіаремонтний завод «НАРП».

Окрім того завод здійснює періодичне і технічне обслуговування (ТО), контрольно-відновлювальний ремонт (КВР) та середній ремонт літаків типу Су-24М, Су-24МР, Іл-76 та Іл-78.

Дозаправка в повітрі – є важливим елементом бойової підготовки авіації, дозволяє виконувати завдання для забезпечення необхідного радіусу застосування літаків тактичної авіації.

Минулого року на базі бригади тактичної авіації на Хмельниччині відбувалися дослідні випробування відремонтованих на ДП «Миколаївський авіаційний ремонтний завод «НАРП»» уніфікованих підвісних агрегатів заправки УПАЗ для здійснення дозаправки літака у повітрі.

В ході випробувань літак-заправник Су-24М, пілотований фахівцями Державного науково-дослідного інституту ВСОВТ полковником Сергієм Чижом та підполковником Віталієм Шуляком успішно провів контактування із «сушкою», пілотованою військовими льотчиками, які мають досвід дозаправки у повітрі літаків цього типу – заступником командувача Повітряних Сил ЗС України генерал-лейтенантом Аркадієм Вашутіним та начальником авіації повітряного командування «Захід» полковником Сергієм Близнюком.

Тобто Україна має технічні можливості для проведення як ремонту самих літаків, так і агрегатів заправки пакистанських Іл-78.

Поделиться публикацией