УКРАЇНА РОЗГЛЯДАЄ ПРИДБАННЯ ВИНИЩУВАЧІВ F-16 АМЕРИКАНСЬКОГО ВИРОБНИЦТВА — ДЖЕРЕЛА

Як передає replyua.net з посиланням на «Укрінформ», з такою заявою виступив президент американської неурядової дослідницької організації Jamestown Foundation Глен Говард.

 

Зокрема, експерт пояснив, що, якщо ця інформація буде підтверджена, це може стати важливим кроком для допомоги Україні і модернізації її Повітряних сил.

 

«Є інформація, Україна може насправді розглядати придбання винищувачів F-16 американського виробництва. Якщо це дійсно правда, це означає, що США розглядають можливість серйозного кроку для допомоги Україні», — зазначив Говард.

 

Більш того, з точки зору президента Jamestown Foundation, основні потреби Повітряних сил України можуть стати в пріоритеті розгляду подальших кроків військово-технічного співробітництва України та США, так як «вони дуже швидко старіють, і їм не вистачає запчастин».

Джерело в Україні, наближене до перемовин з американською стороною, підтвердило «ОПК» факт самих переговорів.

Цікаво, що саме в цей день, 10 липня, міністр оборони Польщі Маріуш Блащак в ефірі телеканалу TVP Info сказав, що переговори з США з питання придбання Польщею літаків F-35 проходять успішно. Міністр запевнив, що покупка американських літаків — це черговий етап оснащення польської армії найсучаснішою технікою. «Ці літаки дають велику перевагу польським військово-повітряним силам», — підкреслив Маріуш Блащак.

Глава оборонного відомства звернув увагу на те, що аналогічно умовам покупки системи Patriot, договір про F-35 буде укладено між урядами Польщі та США. У відповідь на закиди, що ціна літаків F-35 занадто висока, міністр Маріуш Блащак сказав, що це вина попереднього уряду, яке в 2008 — 2010 роках отримало пропозицію, щоб Польща приєдналася до групи держав, які виробляють F-35, але його відхилило.

Поделиться публикацией