УКРАЇНА РЕМОНТУЄ І МОДЕРНІЗУЄ ЗАСТАРІЛЕ ОЗБРОЄННЯ — ЕКСПЕРТ

Україна п’ять років ремонтувала й модернізувала озброєння та техніку для війни третього покоління, брати ж участь доведеться у війні четвертого і вище («4+», «4++») і частково — п’ятого.

Про це повідомив DT.UA 28 жовтня ц.р., посилаючись на статтю Валентина Бадрака, директора Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння.

На його думку, конче потрібно перейти до оперативного формування відповідних бойових можливостей, які умовно можна назвати щитом стримування агресії.

«Це і ракети дальністю 300–500 км (а в перспективі — 1500 км), і описані раніше технології (новітні засоби виявлення, цілевказання, автоматизації, радіоелектронної боротьби), і масове виробництво ударних компонентів (від баражуючих боєприпасів до ударних безпілотників багаторазового використання)», — відзначає експерт.

До того ж, в повідомленні йдеться, що Україна зацікавлена в придбанні бразильських літаків Super Tucano для власних ВПС, а раніше були завершені випробування модернізованих зенітних комплексів «Куб» і «Тор».

 

Поделиться публикацией