УКРАЇНА ПІДПИСАЛА УГОДУ ПРО ЗАКУПІВЛЮ УДАРНИХ ТУРЕЦЬКИХ БПЛА

Президент України Петро Порошенко повідомив, що підписано угоду про закупівлю для українських військових ударних турецьких дронів Bayraktar TB2.

Про це глава держави написав у Facebook.

“Як ми і домовлялися з Президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, підписано угоду про закупівлю для українського війська ударних турецьких дронів Bayraktar TB2”, – написав Порошенко.

За його словами, ці новітні ударні безпілотники оперативно-тактичного рівня, окрім вискотехнологічних характеристик, також можуть бути доозброєні сучасним високоточним ракетним озброєнням для знищення бронетехніки, інженерних та фортифікаційних споруд, а також морських цілей.

Порошенко зазначив, що угода між державною компанією “Укрспецекспорт”, що входить до складу державного концерну “Укроборонпром”, та турецькою компанією Baykar Makina є частиною заходів із розширення військово-технічного співробітництва між Україною та Туреччиною, та “цілковито відповідає стратегічному курсу України до Альянсу – його стандартів та відкритого світового ринку озброєння, у який успішно інтегрується український оборонно-промисловий комплекс”.

“Продовжуємо переозброювати українську армію сучасними зразками, що відповідають стандартам НАТО”, – наголосив Президент.

ukrinform

Поделиться публикацией