УКРАЇНА ПРОВОДИТЬ ПЕРЕГОВОРИ НЕ ЛИШЕ ПРО НОВІ БАТАРЕЇ PATRIOT, А І ПРО ПОСТАЧАННЯ НОВИХ СИСТЕМ ППО І ПРО

Україна проводить переговори не лише про нові батареї Patriot, а і про постачання нових систем NASAMS, Iris-T, Crotale, оскільки засоби ППО і ПРО — першочергова потреба.

Про це 4 січня ц.р повідомив Укрінформ, посилаючись на заяву міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

«Перша група потреб стосується всіх без винятку засобів ППО і ПРО, зокрема і боєприпасів до них. Україна потребує якомога більше високотехнологічних систем ППО, і тому ми ведемо переговори не лише про нові батареї Patriot, а і про постачання нових систем NASAMS, Iris-T, Crotale. Ми вдячні США, Німеччині, Норвегії, Франції за вже ухвалені рішення. Працюємо над прискоренням таких рішень або від них, або від інших країн», — сказав Кулеба під час онлайн-брифінгу в середу.

Він зазначив, що цю роботу щодня виконують президент, МЗС, Міноборони.

Також Кулеба наголосив, що Україна зацікавлена в додатковому отриманні зенітних установок, таких як Gepard і Vulcan, а також переносних ЗРК, як Stinger, та ін.

«Усі ці засоби потрібні, щоб українське небо якнайшвидше стало неприступною стіною для країни-терориста і ми могли захищати наші мирні міста і критичну інфраструктуру та громадян», — зазначив глава МЗС.

Крім того, він додав, що ще однією важливою потребою залишаються артилерійські снаряди всіх калібрів.

«Українські артилеристи не втомлюються їх ефективно використовувати, тому ми звертаємося до всіх країн-партнерів максимально прискорити відповідні додаткові постачання», — сказав він.

За його словами, зараз Україна провадить роботу з партнерами для виходу на новий рівень у забезпеченні ЗСУ артилерійськими системами та броньованою технікою всіх типів.

 

Поделиться публикацией