УКРАЇНА ПРОВЕЛА НАВЧАННЯ ІЗ ЗАСТОСУВАННЯМ РАКЕТ «ТОЧКА У»

Українські військові сил провели навчання і умовні стрільби, де було виконано висунення на позиції та розгортання на місцевості за участь тактичний ракетний комплекс «Точка У», повідомили в штабі Операції об’єднаних сил 18 березня.

«Відповідно до Мінських домовленостей, яких Україна послідовно дотримується, таке озброєння, як тактичні ракетні комплекси «Точка У», знаходяться у районах відведення на великій відстані від лінії зіткнення. Це й недивно, адже дальність ведення вогню такого ракетного комплексу складає 120 кілометрів», — йдеться у повідомленні штабу. «Втім, проведені нещодавно тренування в одному з ракетних підрозділів, що входить до складу Об’єднаних сил, довели, що для українських ракетників немає нічого неможливого: вони здатні швидко вийти у завданий район, розгорнутися у бойовий порядок та виконати пуск ракет по цілям. Поки що – умовним».

Військові додали, що в разі необхідності ракети будуть запущені по реальних цілях.

7 березня учасники Тристоронньої контактної групи (ТКГ) погодили черговий безстроковий режим припинення вогню в Донбасі з опівночі 8 березня. «Весняне перемир’я» стало вже 19-м від початку війни в Донбасі. Воно, як і попередні перемир’я, у перший же день було порушено бойовиками російсько-окупаційних формувань.

Поделиться публикацией