УКРАЇНА ПРЕДСТАВИЛА В ЛЕ БУРЖЕ РАКЕТИ «АНТАРЕС», «ЦИКЛОН» І КОСМІЧНИЙ АПАРАТ

На 53-му Міжнародному авіакосмічному салоні Paris Air Show в Ле Бурже українські конструктори з КБ «Південне» і ДП ВО «Південний машинобудівний завод» представили макети діючої і перспективних ракет-носіїв, макет космічного апарату і вакуумний паливний бак.

Про це повідомила прес-служба конструкторського бюро «Південне» в Facebook.

«На нашій, спільної з ДП ВО «Південний машинобудівний завод», експозиції представлені макети діючої ракети-носія «Антарес», перспективних РН – «Циклон-4М», «Циклон-1М» і «Маяк-SH-5», макет космічного апарату «YuzhSat-1» і вакуумний паливний бак, який виготовлений на новітніх виробничих потужностях КБ «Південне», — йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, експозиція українських виробників розміщена на стенді F249 в павільйоні 5. Делегацію очолює генеральний директор ДП «КБ» Південне «Олександр Дегтярьов. У програмі роботи української делегації заплановано проведення низки зустрічей і переговорів з налагодження і розвитку співробітництва в сфері освоєння мирного космосу. Особливу увагу буде приділено питанням імпортозаміщення.

Paris Air Show — одна з найбільших і найпрестижніших виставок у світі. Вона відбувається один раз на два роки, і саме тут презентуються новинки і перспективні розробки провідних підприємств в області літако — і двигунобудування, космічної та оборонної техніки, новітніх матеріалів і технологій.

За даними організаторів заходу, цього року в авіасалоні беруть участь 2462 компанії з 50 країн світу. Крім ДП «КБ» Південне» і ДП ВО «ПМЗ», Україна також представляють ДП «Антонов», АТ «Мотор Січ», ДП » Івченко-Прогрес» і ДК «Укроборонпром».

Поделиться публикацией