УКРАЇНА ПОСИЛЮВАТИМЕ ВЗАЄМОДІЮ З ЛИТВОЮ У СЕКТОРІ ОБОРОНИ ТА БЕЗПЕКИ – ПОРОШЕНКО

Президент України Петро Порошенко відзначив, що сьогоднішні переговори з литовської делегацією на чолі з Президентом Литви Далєю Грібаускайте були зустріччю справжніх стратегічних партнерів.

Таку інформацію повідомили 7 грудня на офіційному сайті Адміністрації Президента України.

«Це не тільки військово-технічна співпраця, постачання Україні необхідних нам елементів зброї. Це і присутність литовських інструкторів на підготовці українського війська. Це і діяльності в складі Українсько-польсько-литовськоії бригади», — наголосив Президент України.

 

Окремо Глава держави подякував Литві за активну допомогу у медичній реабілітації українських військовослужбовців. «229 українських воїнів пройшли реабілітацію в медичних закладах Литви з 2014 року», — розповів Президент. Також Литва допомагає постраждалим на Донбасі, зокрема школярам і студентам.

«Ми наголошуємо на тому, що необхідне подальше розширення нашої співпраці у сфері безпеки та оборони. Будемо посилювати взаємодію з Литвою щодо реформування нашого оборонного сектору», — повідомив Президент.

Серед актуальних питань подальшої співпраці Президент також назвав енергетичну безпеку, захист критичної інфраструктури, спільна робота в рамках кібербезпеки, протидії російській пропаганді та кампанії із дезінформації, яку Росія в рамках гібридної війни намагається проводити як в Україні та Литві, так і в ЄС та по всьому світові.

Поделиться публикацией