УКРАЇНА ОТРИМУЄ ВІД НІМЕЧЧИНИ НОВІТНЮ ЗБРОЮ, ДЕЯКОЇ НЕ БУЛО НАВІТЬ НА ОЗБРОЄННІ БУНДЕСВЕРУ – ШОЛЬЦ

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що з перших днів повномасштабного вторгнення Росії ФРН постачає в Україну зброю та боєприпаси. Він запевнив, що німецький уряд надаватиме цю підтримку Україні стільки, скільки потрібно.

Про це 2 серпня ц.р. повідомив Obozrevatel, посилаючись на його інтерв’ю для The Globe and Mail.

Водночас політик зазначив, що ЗСУ отримують від Німеччини найновішу зброю, якої навіть немає на озброєнні Бундесверу.

За словами глави німецького уряду, Німеччина з перших днів війни надавала Україні всю зброю, яка була в наявності. Шольц зазначив, що ФРН відійшла від політики попередніх урядів, коли експорт зброї до кризових зон був заборонений.

«З перших днів після нападу Росії на Україну ми поставляємо в Україну зброю та боєприпаси. Це повний відхід від залізної політики всіх федеральних урядів Німеччини – заборони на експорт зброї до кризових зон. Ми доставили все, що у нас було: протитанкові та зенітні комплекси, міни, гармати, тонни боєприпасів та нелетальної допомоги», – заявив Шольц.

Він додав, що деякі види озброєння, передані ЗСУ, не були представлені у збройних силах Німеччини. Шольц наголосив, що ФРН не лише передає зброю, а й займається навчанням українських військовослужбовців.

«З того часу ми перейшли на більш складні та дорогі системи. Самохідні гаубиці, реактивні системи залпового вогню, зенітні комплекси, РЛС протидії батареям. Деякі з цих систем настільки нові, що їх було зроблено дуже мало, а деякі з них навіть не були представлені у Бундесвері. Усі вони потребують навчання українських екіпажів, і ми це також забезпечуємо», – зазначив канцлер ФРН.

Поделиться публикацией