УКРАЇНА ОТРИМАЄ ГЕЛІКОПТЕРИ, ТАНКИ Й РАКЕТНІ СИСТЕМИ ВІД ЧЕХІЇ

Чехія надасть Україні військові вертольоти, танки й ракетні системи, а низка інших країн виділить артилерію та боєприпаси, щоб допомогти протистояти російському вторгненню. Про це розповів міністр оборони США Ллойд Остін після другої зустрічі 47 держав у форматі «Рамштайн», пише «Європейська правда».

«Хочу подякувати Чехії за її внесок, включаючи ударні вертольоти, танки та ракетні системи», — зазначив Остін.

Він додав, що декілька держав оголосили про спрямування українським військам критично необхідних артилерійських систем і боєприпасів. Зокрема, йдеться про Італію, Грецію, Норвегію та Польщу.

«Також хочу відзначити провідну роль Великої Британії, яка допомагає координувати військову допомогу, та величезну кількість британської військової підтримки, яка продовжує поступати до України», — заявив очільник Пентагону.

Крім цього, Ллойд Остін повідомив, що Данія передасть Україні протикорабельні ракети Harpoon та пускові установки для них.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що очікує від наступної зустрічі у форматі «Рамштайн» рішення щодо постачання в Україну американських реактивних систем залпового вогню MLRS.

Поделиться публикацией