УКРАЇНА ОТРИМАЛА ЗАСОБИ ПРОТИДІЇ БЕЗПІЛОТНИКАМ BLUEHALO TITAN

Американські військові надали Україні засоби протидії безпілотникам BlueHalo Titan.

Про це 9 серпня ц.р. повідомив Мілітарний, посилаючись на заяву генерал-майора Шона Гейні, який очолює американське Об’єднане управління з протидії малим безпілотним авіаційним системам.

Гейні наголосив, що американські військові вже надали Україні різні засоби протидії безпілотникам.

Серед систем є засоби радіоелектронної боротьби BlueHalo Titan та кілька недорогих варіантів перехоплювачів.

Про наміри відправити BlueHalo Titan Україні стало відомо ще у 2022 році та тільки зараз офіційно підтвердили.

Комплекс Titan складається з антенного блоку та пульта керування, є малогабаритним (вага складає близько 9 кг), розроблений для стаціонарної, мобільної та пішої експлуатації.

Система здатна впоратися не тільки з одним БПЛА, а й цілим роєм. Інформація про кожен дрон передається оператору у режимі реального часу.

Titan ідентифікує ворожу ціль та автоматично вирішує що робити — приземлити або змусити повернутися у місце запуску.

Радіус виявлення БПЛА становить 3 км, а для застосування контрзаходів комплексу Titan потрібно 1.5 км.

Завдяки високій автоматизації, система Titan обирає найбільш ефективний спосіб знешкодження ворожої цілі та не вимагає на це багато часу. Виробник комплексу підкреслює, що Titan розроблялася саме для боротьби з БПЛА військового класу.

Система працює на широкому спектрі каналів зв’язку і діапазоні частот, а також захищена за стандартами Департаменту оборони США MIL-STD 461/810. На відміну від американської системи DedronePortable, яка тільки виявляє та ідентифікує дрони, Titan нейтралізує та захищає від БПЛА.

Це дозволяє солдату мати час на прийняття рішень і захищатися в бою. Іншою перевагою комплексу Titan C-UAS є можливість працювати у міських умовах. Мобільність системи та її швидке розгортання відіграє вирішальну роль в умовах стрілецького бою, де ворожий дрон може викрити позиції та навести вогонь артилерії.

 

Поделиться публикацией