УКРАЇНА НЕ ОБІЙДЕТЬСЯ БЕЗ МОБІЛІЗАЦІЇ

Україна не зможе обійтися без мобілізації, щоб підтримувати чисельність Сил оборони на необхідному рівні. Про це під час дискусійної панелі «2024: виклики і перспективи» заявив очільник ГУР МОУ Кирило Буданов, інформує Укрінформ.

«Для розуміння: сукупно Сили оборони України зараз — назву трошки умовну кількість, щоб ми не підійшли до держтаємниці — мільйон сто. Ніякий рекрутинг такі обсяги покрити не може. Виключно мобілізація. Треба відкидати навіть думки, що від мобілізації можна відійти. Не можна. Мільйон сто не покриє ніякий рекрутинг. Це така ж проблема, як і з боєприпасами, бо обсяги — величезні», — заявив Буданов. За його словами, цю кількість (осіб. — Ред.) треба тримати постійно.

Він сказав, що одним із головних питань щодо цього є мотивація громадян. «З’являється наступне питання: люди, всі, хто хотіли, вони прийшли. Кого призивають? На жаль, відповіді гарної тут не буде. Якщо не знайти для них мотивацію, то скільки б людей — примусово, не примусово — або згідно з якимись нормами законодавства ми б не загнали (у армію. — Ред.) — їхній ККД буде майже нульовий. Що, у принципі, і відбувається останнім часом, це теж треба визнавати відверто», — розповів глава ГУР.

«Зараз у Силах оборони платять гарні гроші. Тобто, мотиваційний чинник як матеріально-фінансова винагорода — точно вже не перший. І постає питання: чому так? Однієї відповіді я не знаю, і я впевнений, що її не існує. Це комплексна проблема», — вважає Буданов. На його думку, гроші тут не вирішать проблему.

«Тут потрібен і правильний соціальний діалог, і правильне обґрунтування, але просто словами це вже не вирішити», — заявив він.

Поделиться публикацией