ЧЕРЕЗ СКАРГУ УКРОБОРОНПРОМУ БОЛГАРІЯ ПРИЗУПИНИЛА УГОДУ ІЗ РФ ЩОДО РЕМОНТУ МІГ-29

Болгарія призупинила угоду з Росією щодо ремонту літаків МіГ-29 через скарги ДК «Укроборонпром». Про це 21 грудня повідомив  міністр оборони країни Красимир Каракачанов, передає болгарський канал БТВ.

Він розповів про те, що після досягнення домовленості  із  російською компанєю РСК «МіГ» щодо ремонту  15 болгарських літаків, українська сторона подала скаргу до Комісії із захисту конкуренції. За словами міністра оборони Болгарії, це змусило призупинити співпрацю із росіянами.

При цьому Каракачанов зазначив, що ДК «Укроборонпром» не має ні ліцензії на  роботи з обслуговування літаків необхідних болгарській стороні, ні можливостей для їх виконання.

Очільник болгарського військового відовства оцінив дії Укроборонпрому як «спробу саботувати рішення міністерства безпосередньо вести переговори з РСК «МіГ».

Затримка угоди з ремонту МіГ-29 «паралізує» болгарську військову авіацію, додав Каракачанов.

Нагадаємо, в грудні міністерство оборони Болгарії запропонувало російській літакобудівної корпорації «МіГ» чотирирічний контракт, вартість якого становить 81,3 млн левів (49 млн дол), на технічне обслуговування 15 винищувачів МіГ-29.

ІА «ОПК»

Поделиться публикацией