УКРАЇНА ЗАЦІКАВЛЕНА В ПРОВЕДЕННІ ЗАСІДАННЯ ВІЙСЬКОВОГО КОМІТЕТУ НАТО В КИЄВІ

Головнокомандувач Збройних Сил України Руслан Хомчак провів телефонну розмову з головою Військового комітету НАТО Стюартом Пічем.

Про це 9 квітня ц.р. повідомив Цензор.нет.

«Зокрема, генерал-полковник Руслан Хомчак та головний маршал авіації сер Стюарт Піч обговорили перенесення засідання Військового комітету НАТО у форматі з Україною у зв’язку з ситуацією боротьби з всесвітньою епідемією гострої респіраторної хвороби Covid-19», — говориться в повідомленні.

 

Зазначається, що в ході розмови Хомчак висловив надзвичайну зацікавленість української сторони у проведенні візиту Військового комітету НАТО в Україну та наголосив, що цей візит був би чудовою нагодою для союзників отримати оновлену інформацію про реформи в ЗСУ, безпекову ситуацію в Україні, а також наочно побачити роботу іноземних тренувальних місій в підготовці українських військовослужбовців.

 

Зі свого боку Піч під час обговорення актуальних питань поглиблення співробітництва з Україною шляхом пошуку нових способів взаємного військового діалогу наголосив на пріоритетності заходів як на рівні начальників генеральних штабів, так і на рівні військових представників.

 

Головнокомандувач ЗСУ висловив слова вдячності за підтримку, зазначив важливість допомоги партнерів у боротьбі з пандемією коронавірусу і поінформував про початок роботи з членами НАТО щодо отримання необхідних товарів медичного призначення.

 

Під час розмови Хомчак також акцентував, що ЗСУ продовжують давати відсіч збройній агресії Російської Федерації.

Поделиться публикацией