УКРАЇНА ЗАХИЩАЄ СХІДНИЙ ФЛАНГ НАТО – ПРИСТАЙКО

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що нерішучість НАТО під час Бухарестського саміту 2008 року дозволила Росії розв’язати війни в Грузії та Україні.

Про це 4 грудня ц.р. повідомила газета «Сегодня».

Водночас, як підкреслив він, Україна захищає східний фланг Альянсу.

«Спочатку нам обіцяли, що ми будемо членом НАТО. Потім була ідея, що План дій щодо членства для України і Грузії – вирішене питання, і до кінця року міністри закордонних справ мали відзвітувати перед своїми лідерами, щоб розповісти, як це працює. Минуло більше 10 років, і ми не запрошені ні в ПДЧ, ні в членство.

Я вважаю, що нерішучість НАТО саме тоді і відтоді дозволила Росії спочатку вторгнутися в Грузію, а потім через шість років прийти в Україну» , – сказав міністр.

Він додав, що, «подобається це НАТО чи ні», Україна захищає східний фланг. «У нас 14 тис. осіб загинуло … і ми побіжно обговорюємо, якою може бути найбільша загроза в цьому регіоні» , – зазначив Пристайко.

Раніше Пристайко заявив, що головним очікуванням України від будь-яких перемовин щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, є повне виведення російських військ з непідконтрольної Києву української території

Поделиться публикацией