УКРАЇНА ЗАМОВИЛА У ФРАНЦІЇ ПОСТАЧАННЯ ВЕЛИКОЇ КІЛЬКОСТІ КОРПУСІВ ДЛЯ 155-ММ АРТИЛЕРІЙСЬКИХ БОЄПРИПАСІВ

Україна замовила у Франції постачання  великої кількості корпусів для 155-мм артилерійських боєприпасів.

Про це 18 липня ц.р. повідомив Мілітарний, посилаючись на видання La Tribune.

Україна стала найбільшим замовником у французького заводу Forges de Tarbes. Це дочірнє підприємство групи Europlasma.

Підприємство спеціалізується на виробництві порожнистих корпусів для великокаліберних снарядів.

За даними французької газети, 13 червня завод Forges de Tarbes отримав замовлення на постачання 60 000 корпусів, призначених для виробництва 155-мм снарядів, які будуть поставлені в 2024 році.

А вже 17 липня генеральний директор компанії Europlasma Жером Гарнаш-Крейо оголосив про додаткове рекордне щорічне замовлення на виготовлення 120 000 корпусів великокаліберних снарядів, які будуть доставляти замовнику з 2026 року протягом щонайменше трьох років.

За даними видання, угоду підписали з українською компанією що входить до складу акціонерного товариства “Українська оборонна промисловість” (до реорганізації відоме як “Укроборонпром”).

Компанія Europlasma у 2022 році оголосила про інвестиції у розмірі 15 мільйонів євро для збільшення виробничих потужностей її дочірнього заводу Forges de Tarbes для виходу на виробництво 160 000 корпусів для великокаліберних снарядів щороку із 2025-го.

У рамках цього замовлення на щорічне постачання 120 000 корпусів для 155-мм снарядів міністерство збройних сил Франції має надати виробнику нові ліцензії на експорт.

Поделиться публикацией