УКРАЇНА ЗАМОВИЛА В ЛИТВИ АНТИДРОНОВІ РУШНИЦІ

Україна замовила в Литви антидронові рушниці для ефективної боротьби з ворожими БПЛА.

Про це 30 грудня ц.р. повідомив Український мілітарний портал з посиланням на інтерв’ю Головнокомандувача ЗСУ генерал-полковника Руслана Хомчака.

Їх постачання до війська очікується за декілька місяців.

Міністерство оборони України здійснило закупівлю радіолектронних рушниць через Агенцію з підтримки та постачання НАТО.

Цього року МОУ вперше вийшло на закупівлю не за якимись там “схемами”, а через відкритий натівський майданчик. Тобто безпосередньо, не через наших спецекспортерів. Я не проти них, але все повинно бути відкрито, прозоро і швидко, – пояснив Руслан Хомчак в інтерв’ю «Обозреватель».

Україна замовила в Литви антидронові рушниці. Антидронова рушниця виробництва литовської компанії NT Service Фото від виробника

Через Агенцію Міністерство оборони України вже придбало для потреб Збройних Сил України гусеничні стрічки для бойових машин піхоти БМП-1 та БМП-2.

Самостійний вихід на міжнародні ринки дозволить значно зекономити кошти на закупівлях та уникнути більшості корупційних ризиків, які присутні коли оборонне відомство вимушено користуватися послугами компаній-посередників.

Придбання гусеничних стрічок відбулось у листопаді 2020 року.

Оскільки така закупівля відбулася вперше, то довелося подолати безліч бюрократичних питань – це оформлення відповідних дозволів, документів, усього іншого. Я впевнений, що наступного року все буде набагато швидше, – розказав Головнокомандувач ЗСУ

Закупівля відбувалась з проведенням всіх необхідних випробувань, включно з тестуванням у зоні бойових дій

І коли ми вийшли з потрібними нам характеристиками, то виграли ті, хто це нам забезпечив. Усе прозоро. Але перед цим ми додатково випробували рушниці в зоні бойових дій, – додав Руслан Хомчак

За результатами для боротьби з безпілотниками за державним замовленням на 2020 рік замовлено комплекси протидії БПЛА мультироторного типу EDM4S-UA виробництва литовської компанії NT-Servise.

Поделиться публикацией