УКРАЇНА ЗААРЕШТОВУЄ ЛІТАКИ АН-124-100 «РУСЛАН» РОСІЙСЬКОЇ АВІАКОМПАНІЇ «ВОЛГА-ДНІПРО» – ЮРФІРМА «ІЛЛЯШЕВ ТА ПАРТНЕРИ»

Слідчий суддя Святошинського районного суду м. Києва 21 березня 2022 року в рамках кримінального провадження, відкритого за заявою держпідприємства «Антонов», прийняв ухвалу про арешт 12 транспортних літаків Ан-124-100 «Руслан» російської авіакомпанії «Волга-Дніпро», повідомила юридична фірма «Ілляшев та Партнери», що представляє інтереси ДП.

«Ухвалу було направлено всім компетентним органам у відповідних юрисдикціях. Отже, наразі процедуру виконання цього забезпечувального заходу вже запущено», – зазначив агентству «Інтерфакс-Україна» старший партнер, керівник практики міжнародного арбітражу «Ілляшев та Партнери» Роман Марченко 31 березня.

У компанії уточнили, що наразі згідно з рішеннями місцевої влади трьом літакам Ан-124-100 «Руслан» авіакомпанії «Волга-Дніпро» заборонено виліт із Німеччини, одному – з Канади. У пресслужбі юрфірми зазначили, що арешт накладено з метою забезпечення збереження речових доказів та подальшого відшкодування збитків.

«Росавіація» незаконно надала право компанії, що входить до групи компаній «Волга-Дніпро», видавати сертифікати льотної придатності на «Руслани». Фактично останніми роками «Волга-Дніпро» видавала сертифікати сама собі, ставлячи під загрозу безпечну експлуатацію повітряних суден, що є кричущим порушенням положень міжнародних конвенцій», — пояснили в «Ілляшев та Партнери».

Юрфірма вважає це серйозною перемогою України, яка стала можливою завдяки неймовірним спільним зусиллям прокуратури, Мінінфраструктури, МВС, МЗС та «Укроборонпрому».

Згідно з ухвалою суду, літаки підлягають передачі в управління українському Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Поделиться публикацией