УКРАЇНА ГОТУЄ КОНТРАКТ НА ЗАКУПІВЛЮ У США ВЕЛИКОЇ ПАРТІЇ ЛЕТАЛЬНОЇ ЗБРОЇ

Україна готує контракт на закупівлю великої партії летальної зброї в Сполучених Штатах, який може бути реалізований вже нинішнього року.

Про це повідомив Український мілітарний портал 30 липня ц.р., посилаючись на інтерв’ю посла України в США Валерія Чалого.

Він не став уточнювати специфікації озброєнь, однак підкреслив, що це стало можливим “завдяки довірі до України, якої не було ще в 2015 році”, а також змінам українського законодавства, які сьогодні реформували цю сферу.

Зокрема, мова йде про зміни до урядової постанови №117 від 23 квітня 2014 року, які дозволяють Міністерству оборони самостійно здійснювати закупівлю обладнання та озброєння за кордоном.

“Ми очікуємо, що вже цього року буде реалізований великий проект закупівлі летальної оборонної зброї”, – розказав Валерій Чалий

Він також акцентував, що у сфері оборони й безпеки Україна для США зараз є стратегічним партнером, і відповідні інструменти такої взаємодії вже діють незалежно від політичних процесів в Україні і Сполучених Штатах.

“Для того, аби пройти цей шлях, потрібно було зробити важливі кроки, наприклад, відкрити можливість прямої закупівлі озброєнь Міністерством оборони за кордоном, в першу чергу у США. Чому я кажу “в першу чергу”, бо 92% всієї військово-технічної допомоги, яку Україна отримала за чотири роки, надійшло зі Сполучених Штатів. Підкреслю, 92%” ,- зауважив посол.

 

Поделиться публикацией