УКРАЇНА ГОТУЄТЬСЯ ПРИЙНЯТИ ПЕРШІ 15 ЗЕНІТНИХ УСТАНОВОК GEPARD — ВІЙСЬКОВІ ПРИСКОРЕНО НАВЧАЮТЬСЯ У НІМЕЧЧИНІ

Українські військові минулого тижня розпочали польові навчання на німецьких зенітних установках Gepard. Про це повідомила газета Lübecker Nachrichten.

На полігонах у федеральній землі Шлезвіг-Гольштейн перебувають понад 100 українських військових. Перші 15 самохідних зенітних установок з 50 обіцяних Німеччина обіцяла передати Україні до кінця липня, ще стільки ж – до кінця серпня.

Gepard — німецька самохідна зенітна установка, що призначена для безпосереднього прикриття сухопутних військ, знищення повітряних цілей на похилих відстанях від 100 м до 4 км і на висотах до 3 км, що летять зі швидкістю до 350—400 м/с, а також наземних (надводних) цілей на дальності до 4500 метрів з місця, з короткою зупинкою і в русі.

З постачанням обіцяних ще навесні 50-ти зенітних установкок Gepard виникали різні проблеми, зокрема, з процедурою заявок на них українською стороною, з боєприпасами, з навчанням бійців ЗСУ управління самохідними зенітками.

Раніше Німеччина передала Україні гаубиці Panzerhaubitze 200, які вже працюють на фронті. Німеччина також пообіцяла надати Україні передову систему ППО IRIS-T. Але вона з’явиться не раніше за осінь.

Поделиться публикацией