УКРАЇНА ГОТОВА ДО ПЕРЕГОВОРІВ ЩОДО КРИМУ В РАЗІ УСПІХУ НАСТУПАЛЬНОЇ ОПЕРАЦІЇ

Україна готова обговорити майбутнє Криму з Росією, якщо українські військові досягнуть кордону тимчасово окупованого півострова. Про це повідомив один із радників президента Володимира Зеленського Андрій Сибіга в інтерв’ю Financial Times.

«Якщо нам вдасться досягти наших стратегічних цілей на полі бою і коли ми будемо на адміністративному кордоні з Кримом, ми готові відкрити дипломатичну сторінку для обговорення цього питання», – заявив посадовець. Водночас він уточнив, що це не означає, що Україна виключає шлях звільнення Криму військовим шляхом. Як пише видання, слова Сибіги стали найбільш чіткою заявою про зацікавленість у переговорах з РФ від квітня 2022 року. Крім того, заява радника може заспокоїти західних чиновників, які скептично ставляться до здатності України повернути півострів і побоюються, що будь-яка спроба зробити це військовим шляхом може підштовхнути президента РФ Путіна до ескалації війни, можливо, із застосуванням ядерної зброї, коментує Financial Times.

Як відомо, президент Зеленський наразі виключив мирні переговори з РФ, допоки російські війська не залишать усю територію України, включно з Кримом. За словами Сибіги, президент і його помічники зараз говорять про Крим, оскільки українська армія наближається до початку контрнаступу.

Поделиться публикацией