УКРАЇНА ВІЗЬМЕ УЧАСТЬ В МІЖНАРОДНИХ НАВЧАННЯХ У ГРУЗІЇ — AGILE SPIRIT 2018

У Грузії, з 1 по 11 вересня, пройдуть міжнародні командно-штабні навчання Agile Spirit 2018. В них візьмуть участь військовослужбовці з 10 країн, у тому числі й з України. Про це 30 серпня повідомляє Defense Express, посилаючись на Грузія Online.

За їхньою інформацією, навчання, організовані спільно з європейським командуванням корпусу морської піхоти США, будуть проходити на території військової бази в Сенакі на заході Грузії.

 

Повідомляється, що метою навчань є підвищення рівня готовності до спільних операцій сил швидкого реагування НАТО або реагування на кризові ситуації, а також поліпшення оперативних можливостей командної ланки, планування операцій та їх проведення.

Як наголошується в повідомленнях, участь в навчаннях, крім Грузії та США, візьмуть військовослужбовці Болгарії, Румунії, Латвії, Греції, України, Туреччини, Чехії та Естонії.

Нагадаємо, з 1 по 15 серпня в Грузії пройшли багатонаціональні навчання Noble Partner 2018 («Гідний партнер 2018»), участь в яких взяли понад 3 тисячі військовослужбовців 13 країн. У цих навчаннях також брали участь українські військовослужбовці.

 

Поделиться публикацией