УКРАЇНА ВІДНОВИТЬ МОДЕРНІЗАЦІЮ АН-32 ДЛЯ ВПС ІНДІЇ

Індія та Україна домовилися відновити програму модернізації парку транспортних літаків Ан-32 ВПС Індії, завдяки запропонованій Києвом програмі заміщення російських комплектуючих.

Модернізація 65-ти турбовинтових літаків Ан-32 розпочнеться найближчим часом та триватиме три-чотири роки, повідомляє ukrmilitary.com із посиланням на Jane’s Defence Weekly .

Роботи буде проведено на базі ремонтного депо ВПС (Base Repair Depot) у Канпурі, що за 495 км на південний схід від Нью-Делі. Використовуватимуть обладнання поставлене з України.

Міністерство оборони Індії підписало з Україною контракт вартістю 400 млн дол. США у 2009 році. Угода передбачала модернізацію 105-ти Ан-32 шляхом ремонту турбогвинтових двигунів АІ-20, планерів літаків, а також снащення новою авіонікою, навігацією, та засобами зв’язку.

Головний виконавець з української сторони – державне госпрозрахункове зовнішньоторговельне підприємство «Спецтехноекспорт», що входить до структури концерну «Укроборонпром». Співвиконавцями контракту є ДП «Антонов» та ДП «Завод 410 ЦА», які також входять до складу «Укроборонпрому».

Попередня партія з 5 модернізованих літаків AN−32RE (re−equipped, тобто переобладнаний) була передана замовникові у листопаді 2015 року. Тепер модернізують решту 65.

У рамках переобладнання на літаках встановлено сучасне обладнання, що дозволяє підвищити безпеку польотів. Зокрема, система попередження зіткнення літаків у повітрі, раннього попередження зіткнення із землею, система супутникової навігації, далекоміри, модернізовані радіовисотоміри, новий радіолокатор з двома багатофункціональними індикаторами, нове кисневе обладнання, вдосконалені крісла екіпажу. Вантажопідйомність збільшена до 7,5 т.

Поделиться публикацией