УКРАЇНА ВИКОРИСТОВУЄ НА ВІЙНІ ТУРЕЦЬКІ РСЗВ

З’явилися докази використання ЗСУ турецької РСЗВ TRG-230 Roketsan MCL.

Зокрема, як повідомив “Мілітарний” аналітики проєкту Ukrainian Weapon Tracker звернули увагу на фото, яке опублікувала 49-та артилерійська бригада на своїй сторінці у Facebook. На знімку можна побачити пускову установку та транспортно-заряджальну машину турецького комплексу. Це перше візуальне підтвердження використання цієї зброї Силами оборони України. Камуфляж на фото 49-ої бригади аналогічний до того, який можна побачити на виставковому зразку турецької компанії. Щоправда замість двох пакетів із 6-ма направляючими для 230-мм ракет можна побачити два блоки з двома направляючими кожен.

Модульна система Roketsan MCL дозволяє теоретично вести вогонь також 122-мм та 300-мм турецькими ракетами. Цікаво, що система базується на російському шасі КАМАЗ-65224. Діапазон ураження РСЗВ складає 20 — 70 км

Раніше портал Oryx із посиланням на власні джерела писав, що ЗСУ отримали високоточні ракети TRLG-230 для цієї системи ще влітку 2022 року.

TRLG-230 – ракета класу «земля-земля». Її можна запускати з артилерійської системи ROKETSAN MCL (Multi-Caliber Launcher) та інших платформ із сумісними інтерфейсами. Під час демонстрації зразка ракети у серпні 2020 року цілевказання здійснювалось із безпілотного літального апарату Bayraktar TB2.

Поделиться публикацией