УКРАЇНА ВЕДЕ ПЕРЕГОВОРИ З КОМПАНІЄЮ ІЛОНА МАСКА ДЛЯ ЗАПУСКУ СУПУТНИКА

Для запуску супутника дистанційного зондування Землі ведуться технічні переговори зі SpaceX про сумісність «Січ 2-30 (2-1)» з ракетним носієм компанії.

Про це 12 лютого повідомив Цензор.нет.

За словами віце-прем’єр-міністра з питань стратегічних секторів промисловості Олега Уруського, скоро стане, можливо це здійснити.

Уруський зазначає, що зараз супутник майже готовий: «Він вимагає кінцевого аналізу і експлуатаційних перевірок технічної готовності до запуску». Він також додав, що особисто побував в Дніпрі на «Південмаші», де перевірив реальний стан космічного апарату.

«Останній раз ми запускали серйозний супутник дистанційного зондування 10 років тому. Тому дійсно це стає важливим важливою подією для нас », — розповів глава відомства.

Для запуску супутника дистанційного зондування землі ведуться технічні переговори зі SpaceX про сумісність «січ 2-30 (2-1)» з ракетним носієм компанії.

Україна веде переговори з компанією Spacex ілона маска для запуску супутника «січ 2-30 (2-1)».

За словами віце-прем’єр-міністра з питань стратегічних секторів промисловості Олега Уруського, скоро стане, можливо це здійснити.

Уруський зазначає, що зараз супутник майже готовий: «він вимагає кінцевого аналізу і експлуатаційних перевірок технічної готовності до запуску». він також додав, що особисто побував в Дніпрі на «Південмаші», де перевірив реальний стан космічного апарату.

«Останній раз ми запускали серйозний супутник дистанційного зондування 10 років тому. тому дійсно це стає важливим важливою подією для нас », — розповів глава відомства.

Поделиться публикацией