УКАЗ ПУТІНА ПРО ЗБІЛЬШЕННЯ АРМІЇ – ОСТАННЯ ОЗНАКА ПІДГОТОВКИ ДО ЗАТЯЖНОЇ ВІЙНИ В УКРАЇНІ — NYT

Війна в Україні може затягнутися до наступної зими чи навіть довше – про підготовку до затяжного конфлікту говорить указ Путіна про збільшення чисельності російської армії.

Указ Путіна про збільшення чисельності російських збройних сил є відмовою від багаторічних зусиль кремля зі скорочення роздутої армії та останньою ознакою того, що він готується до затяжної війни в Україні, де зазнає великих втрат.

Про це пише видання The New York Times.

За словами американських офіційних осіб, рішення Путіна говорить про те, наскільки гострими залишаються проблеми російської армії в Україні. З моменту вторгнення, за даними американських і британських військових, Росія втратила до 80 тисяч людей убитими і пораненими. Але, незважаючи на втрати та відсутність просування на фронті, аналітики сприймають указ як сигнал про те, що Путін поки що відступати не збирається.

Нагадаємо, 25 серпня Путін підписав указ, який передбачає збільшення штатної чисельності збройних сил Росії на 137 тисяч військових у 2023 році.

У ISW вважають, що указ навряд чи створить значну бойову міць у найближчому майбутньому. Він свідчить про те, що Путін намагається уникнути наказу про загальну мобілізацію.

Поделиться публикацией