УЗДОВЖ ПЕРИМЕТРУ ДВОХ КАРАНТИННИХ ЗОН В КАЗАХСТАНІ ЧЕРГУВАТИМУТЬ ВІЙСЬКОВІ

Уздовж периметру двох карантинних зон в Казахстані чергуватимуть військові.

Таку інформацію повідомив портал «Военно-политическое обозрение» Міністерство оборони. Крім того, сформовані загони для спеціальної обробки територій і об’єктів, що становлять небезпеку зараження. Приведені в готовність номер один автомобільні розливні станції з необхідним запасом реагентів для дезінфекції.

«Збройні Сили провели комплекс заходів завчасної підготовки і приступили до виконання поставлених завдань. Посилено охорону особливо важливих державних і військових об’єктів. Військовослужбовці спільно з підрозділами Національної гвардії і поліції візьмуть участь в патрулюванні в цілях забезпечення громадського порядку, — повідомляє Міністерство оборони. — По периметру карантинних зон, на вузлових пунктах і розв’язках Нур-Султана і Алма-Ати військовослужбовці десантно-штурмових військ і миротворчого полку будуть цілодобово задіяні на блок-постах. Для цих цілей залучаються військовослужбовці за контрактом, спеціально підготовлені і мають досвід подібної діяльності ».

У відомстві запевняють, що до карантину військові підготовлені, засоби індивідуального захисту у них є, і вони «готові виконати поставлені завдання практично в будь-яких умовах».

Ті ж військовослужбовці, хто виявився не задіяний, знаходяться на карантині. Звільнення заборонені, контакти з цивільними, в тому числі з родичами, обмежені.

Нагадаємо, карантин почне діяти в ніч з сьогодні, 18 березня, на завтра, 19 березня в двох найбільших містах Казахстану — Нур-Султана і Алма-Аті. Випускати людей з мегаполісів не будуть, щоб врятувати від зараження жителів інших регіонів.

Станом на ранок 18 березня в Казахстані виявлено 35 хворих коронавірусів: 17 в Алма-Аті і 18 — в Нур-Султана.

Поделиться публикацией